Frakcija POKS-a: Podneta krivična prijava protiv Žike Gojkovića 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Deo članstva Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da je podneo krivičnu prijavu protiv Žike Gojkovića zbog falsifikovanja službene isprave i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Frakcija POKS-a ranije je saopštila da je Žika Gojković smenjen sa funkcije predsednika tog pokreta.

U saopštenju dela članstva navodi se da je prijava podneta Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru zbog toga što je falsifikovanjem službene isprave i zloupotrebom položaja odgovornog lica obmanuo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

„Iako Gojković zna da se pečat nalazi u sekretarijatu POКS gde je uvek i bio, gde mu je mesto i gde je i sada, on je ministarstvu podneo zahtev za izradom novog pečata, jer je stari, kako je tvrdio i slagao ‘izgubljen’. Time je počinio krivično delo zbog koga će odgovarati, ali to ne menja činjenicu da je stari pečat još uvek validan, koliko god on pokušavao kontratužbom da medijski spinuje“, dodaje se u saopštenju.

Funkcioner POKS-a Dušan Radosavljević naveo je da je u ponedeljak pred hiljadu članova i delegata na izbornoj skupštini za predsednika POKS-a izabran Vojislav Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari