Jovanović: Svaki glas mora biti odbranjen na izborima 3. aprila 1Foto: Narodna stranka

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da ta stranka ima više od 8.500 obučenih kontrolora za izbore 3. aprila i da će koalicija u kojoj su i SSP i DS pokriti sva biračka mesta i „odbraniti svaki glas“.

„Branićemo izbornu volju građana, a ne samo naše glasove, jer je važno da ono što građani zaokruže na glasačkim listićima bude podudarno sa zvaničnim rezultatima izbora“, rekao je Jovanović televiziji N1.

„Kontrolori, pored izborne procedure, moraju da znaju i sve načine na koje će vlast i SNS pokušati da ukradu izbore, jer je ekipa ljudi koja je sada na vlasti trenirana za izborni proces u poslednjih 30 godina i dobro poznaje mehanizme i načine manipulacije“, dodao je Jovanović.

Jovanović je naveo da koalicija Narodne stranke, SSP i DS za izbore mora da spremi 17.500 kontrolora kako bi na svakom od 8.200 biračkih mesta sigurno imala po dva čoveka koji će braniti glasove.

„Kako se izbori budu približavali i kako se vlast bude osećala sve više ugroženom, ona će smišljati nove razloge da spreči kontrolu izbora. Lokalni izbori u Negotinu su pokazali da su upregli i policiju, koja je hapsila članove biračkih odbora iz Narodne stranke, a kontrolu izbora su sprečavali i pod izgovorom epidemioloških mera“, rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da su kontrolori Narodne stranke pažljivo birani pre svega među članovima stranke, a potom i među simpatizerima i građanima koji su zainteresovani da kontrolišu izbore, i da je zatim obavljena obuka koja se sastojala iz tri ciklusa.

„Narodna stranka se obukom kontrolora bavi u prethodnih godinu i po dana i nismo počeli da se spremamo u poslednji čas“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari