Korać: Vučić napravio ustupak, Đilas prošao 'toplog zeca' zbog razgovora 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

U emisiji „Među nama“o razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića i jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa, govorili su potpredsednik prve srpske demokratske vlade Žarko Korać i novinar Đorđe Vlajić.

Vlajić je rekao da se nije iznenadio kada je čuo i video da će doći do susreta Vučića i Đilasa.

Prema njegovim rečima, Vučić i Đilas su vrlo praktični političari i u ovom trenutku i jednom i drugom je potrebno da se sretnu, da razgovaraju i probaju da naprave  dogovor o nečemu.

Ako ništa drugo, kako kaže, pokazalo se da postoji neka vrsta spremnosti nekih lidera, bez obzira na vrlo oporu istoriju međusobnih odnosa, da sednu i da politički razgovaraju.

„To je nešto što je imanentno političarima“, naveo je Vlajić, dodajući da se u ovakvoj vrsti politike pojedinci „ne smeju ponašati kao uvređene usedelice“.

Žarko Korać je ukazao da smo mi zemlja visoke netolerancije u javnom životu.

Prema njegovim rečima, političari sami sebe brukaju kada govore da neće ni sa kim da razgovaraju, a Vučić je tu priču „doterao do samog kraja“.

„Sada kada ima probleme u formiranju vlasti u Beogradu i republičke vlade on je sada seo i razgovarao sa jednim od lidera opozicije koji je bio spreman da prođe ‘toplog zeca’ zbog toga, pri čemu javnost i ne zna šta su razgovarali“, rekao je Korać.

Javnost paradoksalno ne vidi dobro ovaj razgovor, smatra Korać i naglašava da je Vučić ovde odstupio od svog stava da ga ne interesuje opozicija, a da se ne seća da je Đilas, koji je najviše napadan, ikada rekao da ne želi ni sa kim da razgovara.

„Vučić je, znači, ovde napravio određeni ustupak, to je jedan razgovor koji očigledno ništa nije doneo posebno ali mora se razgovarati“, istakao je Korać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari