Novaković (DS): Vulin da nas ne vraća u devedesete iz kojih on nikada nije izašao 1Nebojša Novaković Foto: www.ds.org.rs

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu Nebojša Novaković ocenio je danas da se vlast Aleksandra Vučića samo na papiru zalaže za evrointegracije, dok u stvarnosti već godinama postepeno udaljava Srbiju od Evropske unije.

„To pokazuju svi izveštaji već dugo unazad. Ne iznenađuje ni to što plaše građane, šire paniku i potpaljuju razmirice u regionu, ne mareći za dugoročne posledice, jer se u nedostatku strategije redovno okreću raspirivanju nacionalne mržnje i udaljavanju od evropskih vrednosti“, naveo je Novaković u saopštenju.

On je reagovao na saopštenje ministarstva unutrašnjih poslova i obraćanje ministra Aleksandra Vulina domaćoj javnosti i zvaničnicima Evropske unije, kojima je pozvao na prekid procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

„Nije više čudno ni to što se koristi apsolutno neprimeren rečnik prilikom obraćanja evropskim zvaničnicima, jer i to kroz režimske medije pratimo maltene svakog dana. Ipak, baš zbog toga je u ovom trenutku važno istaći da je interes građana Srbije da naša država postane deo EU što pre“, napisao je Novaković.

Prema njegovim rečima, put Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji „nedvosmisleno je povezan sa poboljšanjem životnog standarda gradđana, koliko god nas putem režimskih medija ubeđivali u suprotno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari