Predsednik Republike Srbije čestitao reizabranom predsedniku Republike Francuske Emanuelu Makronu 1Arhiva Foto: EPA-EFE/ KOČA SULEJMANOVIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku predsedniku Republike Francuske Emanuelu Makronu povodom pobede na predsedničkim izborima, saopšteno je iz kabineta predsednika.

U čestitki se kaže:

„Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju,

primite srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Republike Francuske. Poverenje koje su Vam građani i ovoga puta ukazali, nesumnjivo potvrđuje da je Vaše vođstvo zasnovano na onim načelima i vrednostima koje su duboko ukorenjene u narodu Francuske.

Sloboda, jednakost i bratstvo i jesu neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsetimo, pogotovo u sadašnjem istorijskom trenutku, možda više nego ikada pre.

Deleći upravo ove vrednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i strateškom partnerstvu.

Sa Vašim ponovnim izborom za predsednika, uveren sam da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice.

Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera, a uveren sam da i mi možemo da računamo na podršku Vaše zemlje, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Još jednom Vam čestitam izbornu pobedu uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana”, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari