Site name

Prva Novogodišnja trka Deda Mrazeva juče u Beogradu

Pokloni za sve učesnike

Više od stotinu Deda Mrazeva, svih uzrasta, zaustavilo je juče u popodnevnim časovima saobraćaj u centru grada. Razlog tome nisu ulični protesti, većprva Novogodišnja trka deda mrazeva koju je organizovao Sportski savez Rakovice pod pokroviteljstvom Skupštine grada.

Piše: K. Ž.

28. decembar 2008. 23:23

Učestvovalo je više od 100 Deda Mrazeva svih uzrasta: Trka

Manifestacija je tačno u podne počela „Mini-trkom deda mrazića“ u kojoj su učestvovali mališani od dve do sedam godina, a trka za starije deda mrazeve održana je u 13 časova. Start trke za mališane označio je pesnik Ljubivoje Ršumović. Najmlađim učesnicima trebalo je i po nekoliko minuta da pretrče stazu od Palate Albanija do hotela Moskva, dužine 120 metara. Sve mališane, bez obzira na plasman, na cilju su čekali - slatkiši.

- Ovo je prva novogodišnja trka Deda Mrazeva organizovana u Beogradu, međutim, nameravamo da ona postana tradicionalna i da svake godine bude uvod u novogodišnje praznike. Želja nam je da organizujemo što više manifestacija za Beograđane, u kojima mogu da dobiju prigodne nagrade. Svi učesnici novogodišnje trke dobiće kape i odelo Deda Mraza, a tri prvoplasirane devojčice i dečaka dobiće paketiće - rekao je član Gradskog veća Goran Kreclović. On je za početak godine najavio niz sportskih događaja, kako za najmlađe, tako i za starije.

- Tradicionalni Beli kros održaće se krajem januara na Košutnjaku. Ono što je novo i što ćemo prvi put pokušati da uradimo jeste organizovanje skijaške trke u samom centru grada. Naime, napravićemo prvu skijašku stazu, najverovatnije u Francuskoj ulici. Trku planiramo da održimo prvog vikenda po završetku zimskog raspusta, a ukoliko tada ne bude bilo snega, napravićemo veštački - dodao je Kreclovićuz napomenu da će posebne trke biti organizovane i za predstavnike medija, te će za najbolje skijaše među novinarima nagrada biti „šankanje“ a za novinarke, nešto od zimske opreme.

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.