RSSHronika

Ponedeljak

Ranije

Komentari: 0
Ostavite komentar
Ocena: 5.00
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..

14/05/2009 19:21 | Kragujevac

Izašao prvi broj Nedeljnih novina kragujevačkih

Autor: Z. R.

Kragujevac - U Kragujevcu od juče ponovo izlaze dva nedeljnika, odnosno dve nedeljne novine. Jedna je Svetlost koju žitelji centra Šumadije čitaju već 74 godine, a druge su Nedeljne novine kragujevačke, ili samo Kragujevačke, čiji se prvi broj na kioscima pojavio juče, i koji je ovdašnjoj javnosti predstavljen i na prepodnevnoj promociji kod restorana Balkan, u centru Kragujevca.

Interesantno je da staru Svetlost pravi potpuno nova redakcija, a da novi nedeljnik - Novine kragujevačke piše i potpisuje redakcija Svetlosti, odnosno urednici, novinari i saradnici najstarijeg šumadijskog štampanog medija, koji su, uoči 1. maja, nezadovoljni situacijom i svojim materijalnim položajem u pre dve godine privatizovanoj Svetlosti kolektivno napustili staru firmu i krenuli u izdavanje novog lista. Glavni i odgovorni urednik Kragujevačkih je Miroslav Jovanović, koji je u minule tri decenije bio glodur Svetlosti.

Zamenica glavnog urednika Nedeljnih novina kragujevačkih Ankica Vesić rekla je na jučerašnjoj promociji tog lista da su Kragujevačke namenjene svim Kragujevčanima, to jest svima onima koji žive u Kragujevcu, bez obzira odakle su došli. Nedeljne novine kragujevačke izlaziće, kao i Svetlost, svakog četvrtka, a prodavaće se po ceni od 50 dinara.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (0)