Site name

Domaćica za vas i portal lista Danas svake subote preporučuju vam

Recept nedelje: Kremasta salata od patlidžana

Znam da mnogi ne vole patlidžan.  Ja ga obožavam i često ga pripremam.

1

Piše: Kistina Gašpar/ Domaćica za vas

17. septembar 2016. 08:07

Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Ova salata je jednostavna za pripremu, a ukusna. Probajte je.

Sastojci:

4 manja blanširana patlidžana (oko 1 kg)

2 kašike ajvara (recept za ajvar možete naći ovde)

1 kašika ulja po izboru

4 čena belog luka

1 vezica peršuna

1 kašičica morske soli

1-2 kašike sirćeta po izboru

ljuta paprika opciono.

*Koristila sam maslinovo ulje i balzamiko sirće.

Priprema:

Blanširani patlidžan iseckajte na kockice željene veličine. Dodajte sve ostale sastojke i izmešajte (beli luk isckajte kao i peršunov list). Salatu ostavite da odstoji oko pola sata pre služenja kako bi se sjedinili svi ukusi.

Patlidžan blanširam u slatko slanoj vodi. Na 1/2 vode dodam kašiku šećera i pola kašičice soli. Oljušten patlidžan i isečen uzdzuž na pola, spuštam u kipuću vodu.

Salatu možete dekorisati peršunovim listom, ajvarom i belim lukom, po želji. 

Recept možete naći i na blogu http://domacicazavas.blogspot.rs/2015_09_01_archive.html?m=1

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.  Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

povezane vesti

Recept nedelje: Špagete sa pečurkama

0

Piše: Kistina Gašpar/ Domaćica za vas

Recept nedelje: Praznična trpeza

0

Piše: Kistina Gašpar / Domaćica za vas

Recept nedelje: Čoko - oranž mafini

0

Piše: Kistina Gašpar/ Domaćica za vas

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dunja

17. septembar 2016.

Moram priznati da je ovo jednostavnije nego predhodni recepti, manje zahtevno a isto tako ukusno i zdravo