Volim te, majko, ali ne kao Velež 1

U briselskom naselju Molembek smešten je restoran „Rođeni“, koji posetiocima nudi specijalitete Bosne i Hercegovine i starog Mostara.

Redovni posetioci ovog popularnog restorana su naši ljudi sa prostora bivših jugoslovenskih republika koji evociraju uspomene na periode zajedničkog života kao i na sportske uspehe reprezentativnog i klupskog fudbala bivše države.

Junaci boemskih fudbalskih priča su Sead Sušić, Stamenković, Slišković, Katanec, Šuker, braća Murići, Dejo, Piksi, Pančev … Svakako najtužnija priča je sudbina Nogometnog kluba Velez. Klub koji je bio trostruki vicešampion bivše Jugoslavije i dvostruki osvajač Kupa maršala Tita postao je beskućnik. Kolektiv koji je podigao fudbalske čarobnjake i svetske veličine poput Bajevića, Marića, Halilhodžića, Jurića, Prskala, Kajtaza, Tucea, doživljava već godinama svoje teške dane.

Vlasnici restorana „Rođeni“ u Briselu DŽevad Dražić i Bojan Nenić – veliki fanovi NK Velež – sa setom nam objašnjavaju aktuelno stanje u ovom poznatom fudbalskom kolektivu koji je sa raspadom bivše Jugoslavije izgubio sve!

Dražić ističe da je Velež isteran sa svog višedecenijskog stadiona Bjeli Breg, da je ostavljen na milost i nemilost novim elitama koje su zaboravile da grad Mostar počiva na tri ljubavne priče: Neretvi, Starom mostu i Veležu. I zato pozivaju sve ljubitelje sporta i fudbala iz Mostara, Bosne i Hercegovine, bivših Yu republika kao i poštovaoce Veleža širom Evrope da svako na svoj način pomogne i pruži svoj doprinos u povratku ovog fudbalskog velikana na staze stare slave!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari