"Maša i kaša" šesti najgledaniji snimak u istoriji YouTube 1

Epizoda ruskog crtanog filma „Maša i medved“ pod nazivom „Maša i kaša“ sakupila je milijardu i 804 miliona pregleda i postala šesti snimak po gledanosti u istoriji „Jutjuba“, prenosi Srna.

Mediji su ovaj serijal nazvali „demonstracijom Putinove meke sile“. Italijanski list „Il foljo“ navodi da se neverovatan uspeh animiranog filma „Maša i medved“ najbolje može videti u božićnom periodu, kada su trgovački centri prepuni lutaka, slika i igračaka posvećenih ovim junacima, a na televiziji se mogu pratiti najpopularnije epizode.

Trogodišnja Maša, odevena u tradicionalnu rusku nošnju, sa maramom na glavi, ušla je u domove dece u 120 zemalja sveta. Crtani film preveden je već na 25 jezika, od SAD do Indonezije. U Americi Maši glas pozajmljuje Isla Fišer, mlada holivudska glumica. „Ideja za serijal nastala je iz želje da se na komičan način predstave odnosi između dece i odraslih tako da gledaocima budu sasvim jasni unutrašnji doživljaji junaka“, ističe direktor projekta Denis Červjacov.

Godine 2015. animirani film „Maša i medved“ dobio je nagradu „Kicskrin avards“ za najbolju animaciju, a studio „Animakord“ zaradio je 225 miliona dolara. Ta firma je osnovana 2008. godine i danas ima više od 100 saradnika i 70 animatora, a otvorila je kancelariju i u Kaliforniji. „Dok se u svetu medved najčešće predstavlja kao zlo protiv kojeg se treba boriti, istočnoevropska deca u njemu vide onoga ko pomaže plavokosoj devojčici da nađe put do kuće“, piše italijanski list.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KYniUCGPGLs]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari