Počeo Festival ljubavi na Trgu slobode 1Foto: Radivoj Hadztic

Puštanjem balona u obliku srca i nastupom benda „Kal“ otvoren je na Trgu slobode „Festival ljubavi“.

Prisutnima su se obratili član Gradskog veća Novog Sada, zadužen za kulturu Dalibor Rožić i upravnica Galerije Matice srpske i predsednica Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, Tijana Palkovljević Bugarski.

Nakon njihovih obraćanja, najmlađi su u vazduh pustili 221 balon u obliku srca sa porukama ljubavi koje su ispisali. Prisutni su uživali prvo u nastupu benda „Kal“koji je svojim uvek veselim ritmovima razmrdao publiku, a nakon toga u muzici po izboru DJ-a sa O radija.

Narednih mesec dana na Trgu slobode organizatori su za sve koji su zaljubljeni, pripremili jedinstvenu konstrukciju „Flower Wall“ na kojoj će moći da okače katanac ljubavi, koji se kupuju u suvenirnici. Takođe, tu je i veliko srce, takozvani „Love Gate“ u kojem će parovi moći da se slikaju, a za sve koji vole konje i vožnju fijakerima, ponovo će svakodnevno imati priliku da se voze od 17 do 21 sat.
„Festival ljubavi“ ima i humanitarni karakter, jer su studenti vajarstva Akademije Umetnosti u Novom Sadu i drugi novosadski vajari izložili svoje skulpture na temu „LJubav“ koje će kasnije biti prodate na aukciji, a čiji će prihod otići u prihvatilište za beskućnike u Futogu.

U toku trajanja festivala publika će imati priliku da vidi slike čuvenih Novosađanki koje su rezultat saradnje sa Galerijom Matice srpske, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog, Muzejom Vojvodine i Muzejom grada, kao i radove novosadskih fotografa na temu „LJubav“.
„Festival ljubavi“, u organizaciji Color Press Grupe i kompanije „Ninamedia“ traje do 9. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari