Pet promena za zdraviji način života 1Foto: Adrian Cadena

Često se dešava da ljudi započnu realizaciju plana za mršavljenje ali potom odustanu jer im se čini da je suviše teško da ga se pridržavaju.

Međutim, ako vam se to desi, nemojte da se nervirate. Imajte na umu da oni koji uspeju da smršaju i da se hrane zdravo shvataju da je to dugoročan proces i da se ne dešava preko noći. Preduzmite jednostavne, efikasne korake ka zdravijim navikama kako ne biste odustali.

Liz Jozefberg (Liz Josefsberg), stručnjak za velnes i mršavljenje, već 15 godina pomaže poznatima da smršaju, održe smanjenu telesnu težinu i ostvare zdraviji način života. Evo nekih od njenih omiljenih i jednostavnih saveta za stvaranje uspešnih i zdravih navika na duge staze:

1. Uštedite vreme na zalihama.

Svi su prezauzeti i često se dešava da ostanu bez zaliha hrane usred nedelje. Da biste se što lakše pridržavali plana, savet je da u mobilnom telefonu uvek imate spisak osnovnih namirnica i znate gde možete na brzinu da kupite nešto jednostavno za pripremu, kao što je pečena piletina, na primer. Ona može da posluži za razne vrste obroka, laka je za pripremu i ako planirate da skuvate jedan komad, onda možete i da ispečete još dva i ostavite ih za neke buduće obroke. Bez obzira da li planirate da dodate piletinu u supu da bi bila bogatija proteinima, napravite zdraviji sendvič sa pilećom salatom ili na brzinu pripremite tortilje sa piletinom za poneti, prelivi firme Bolthouse Farms nude savršene kremaste ukuse koji sadrže manje kalorija i masti od nekih drugih dodataka.

2. Održavajte kuhinju urednom.

Prema studiji Laboratorije za hranu i brendove Univerziteta Kornel, uredna kuhinja može da vas navede da jedete manje, što pomaže kod kontrole porcija i mršavljenja. Pored toga, uređenje spavaće sobe tako da bude pravo mesto za odmor može da vam pomogne da bolje spavate noću, što je takođe delotvorno kod mršavljenja.

3. Počastite sebe s vremena na vreme.

Primena kontrole porcija ne znači da morate u potpunosti da se odreknete svoje omiljene hrane. Naravno da ne možete stalno da ih jedete, ali sasvim je u redu da ih povremeno priuštite sebi, pod uslovom da se pridržavate definisane veličine porcija. Kaa jedete svoju omiljenu hranu, prepustite se tom uživanju u potpunosti. Ako je u pitanju sladoled ili kolač, samo napred – ali poštujte veličinu porcija.

4. Nemojte samo da vežbate, krećite se.

Vežbanje visokog intenziteta je odlično, ali je takođe važno da u svakodnevnu rutinu ubacite i kretanje manjeg intenziteta. Kretanje je jednako važno kao vežbanje i jednostavne kretnje kao što je hodanje pomažu u održavanju dobrog zdravlja. Nađite vremena da u svoj dan ubacite i vežbanje i kretanje i trudite se da se krećete što više. Kad obavljate kupovinu, parkirajte se dalje od ulaza u prodavnicu ili svaki put kad na poslu idete u toalet, odvojite malo vremena da prošetate oko bloka ili zgrade.

5. Probajte nešto novo.

Ako ste ostali bez ideja za pripremu hrane, isprobajte neke zdrave nove recepte koji ne gube ništa na ukusu, kao što je sendvič sa salatom od leblebija i karijem sa Classic Ranch prelivom firme Bolthouse Farms. Viljuškom ili mikserom usitnite 425g (1 konzervu) leblebija (opranih i prosušenih) u činiji. U to dodajte jednu trećinu šoljice Classic Ranch preliva firme Bolthouse Farms, 1,5 kašičicu karija u prahu, 3 kašike iseckanog crvenog luka, 2 kašike suvog grožđa i 1 kašiku sveže iseckanog korijandera. Podelite salatu od leblebija i stavite je na parče tostiranog hleba od celog zrna sa semenkama ili klicama i pospite pola šoljice svežih klica preko toga. Dodajte drugo parče tostiranog hleba da biste dobili gotov sendvič. Pošto se prelivi firme Bolthouse prave sa jogurtom, prirodno su kremasti i sadrže manje kalorija i više proteina od preliva na bazi ulja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari