Recept nedelje: Pljeskavice od krompira 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Pljeskavice od krompira – posne i ukusne. Ne morate ih pripremati samo tokom posta već kada god poželite.

Ukoliko volite da eksperimentišete, igrajte se kombinacijama začinama.

Neophodni sastojci:

200 g očišćenog krompira

3-4 kašike ovsenih pahuljica

1 kašika sitno iseckanog crnog luka

1 sitno iseckan čen belog luka

1 kašika brašna

3 kašike hlebnih mrvica

po ukusu:

so

biber

aleva paprika

kim

origano

po potrebi:

ulje za przenje

Priprema:

Krompir iseckati na kockice i skuvati u kipićoj vodi.

Dužina kuvanja zavisi od vrste krompira, ali bitno je da se krompir ne raskuva.

Kada je gotov, ocediti vodu i izgnječiti ga.

Potom dodati: ovsene pahuljice, crni luk, beli luk, brašno i navede zaćine po ukusu.

Smesu dobro umesiti.

Ostaviti da odstoji 20-tak minuta.

Nakon toga, oblikovati pljeskavice prečnika oko 5 cm i valjati ih u prezle.

Pržiti ih na teflonskom tiganju, na malo ulja, dok ne porumene, sa obe strane.

Napomena:

Bitno je da smesa bude čvrsta, kada je oblikujete da se ne lepi. U slučaju da je meka, možete dodati još malo brašna.

Uz pljeskavice možte poslužiti kriške limuna i sezonsku salatu.

I ovaj recept prijavljujem za igricu gastro blogera Ajme, koliko nas je . Mirela sa bloga Kruha i… je domaćica ovog meseca.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari