London: Jedna bajkovita priča 1

Kad prolećne kišne kapi na tren umiju ulice Londona sve pomalo liči na bajkovit san kao i šetnja do mesta kojima turisti rado hrle.

Na samom početku obilaska grada svratite u pab „The Anchor“ koji se nalazi u blizini Temze i osvežite se engleskim čajem i pitom od jabuka. London možete obići panoramski crvenim autobusom na sprat ili na bilo koji drugi način ali ono što je bitno ne propustite neka mesta koja su autentična po svom stilu i čine London onim što on i jeste. Svakako zanimljiva atrakcija je smena straže ispred Bakingemske palate. Mnoštvo turista mirno posmatra ceremoniju i ima neke draži u tom činu, pogotovo uzbuđenje zbog moguće pojave kraljice. Postoje pravila koja moraju da se poštuju prilikom smene straže od strane posmatrača. Prošetajte do Vestminsterske palate i Big Bena kao i preko Tauer Bridža, pokretnog mosta na Temzi koji je dobio naziv po tvrđavi Tauer. Specifičan je po tome što se podiže kad prolaze prekookeanski brodovi.

Širom raširenih ruku vas očekuje trg Pikadili cirkus. Na trgu se nalazi krilata statua Erosa, grčkog boga ljubavi, a nedaleko su poznati restorani, bioskopi, pozorišta i noćni klubovi. Ako ste ljubitelji roka obavezno svratite u Hard Rock Cafe, gde ćete se sjajno zabaviti i vratiti u vremena starog dobrog rokenrola.

Želite li da vaš kofer dopunite krpicama koje su itekako jeftine u onom čuvenom novogodišnjem talasu sniženja cena obiđite robne kuće, a jedna od najvećih je robna kuća Harrods. Budite spremni da obiđete sve njene spratove, jer će vam trebati dosta vremena, a svakako i dovoljno funti u vašem buđelaru.

A u kasnu noć umorni od obilaska Londona ako želite da osetite glamuroznu udobnost hotelskog smeštaja privući će vas blještavi sjaj hotela Ritz.

I zar London nije bajkovita priča u kojoj se rado uživa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari