Recept nedelje: Špagete sa pečurkama 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

U svemu nalazim inspiraciju i sva moja jela nastaju u trenutku, ako volite špagete bez mesa, preporučjem da ih pripremite na sledeći način.

Za pripremu ove testenine možete koristi pečurke koje najviše volite ili kombinaciju više vrsta. Odlučila sam se za: šampinjone, vrganje i crnu trubu.

Sastojci za 2 osobe:

300 g pečuraka po izboru

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica aleve paprike

2 paradajza

1 čen belog luka

1 kašičica morske soli

po ukusu: ljuta paprika, biber, sušeni origano, sušeni bosiljak

2 manja lista sveže žalfije

5 maslina

3 kašike parmezana

200 g špageta (ili neke druge testenine po izboru)

 Recept nedelje: Špagete sa pečurkama 2

Dekoracija:

komadi šampinjona, maslina, sira (po izboru), začinsko bilje, paradajz

Priprema:

Špagete skuvajti „al dente“. Ostaviti 3-4 dl vode u kojoj se kuvala testenina. Na zagrejanom ulju propržiti pečurke. Dodati alevu papriku, kao i ostale navedene sastojke. Izmiksati štapnim mikserom, ali ne previše (treba da se vide sitni komadi pečuraka i paradajza). Smesu vratiti na ringlu, sipati šolju vode (koju ste sačuvali od kuvanja testenine), dodati špagete i prokuvati. Po potrebi dodavati još vode.

Prilikom služenja, špagete dekorisati navedenim sastojcima. Dekoracija je sastavni deo ukusa.

Napomena: Ukoliko koristite suve pečurke, pre upotrebe ih hidrirajte.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari