Recept nedelje: Prolećni slani mafini 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Urda je visokoproteinski, nemasni, sir koji se dobija iz surutke. Liči na švapski sir, ali je blažeg ukusa – nije kiseo. Dobija se izdvajanjem proteina iz surutke, zbog toga skoro da ne sadrži masnoću.

Urda se zbog visokog sadržaja proteina, a smanjenog sadržaja masnoće, preporučuje u raznim dijetama kao zamena za sir.

Prolećni slani mafini, sastojci:

  • 3 jajeta
  • 2 dl jogurta
  • 1,2 dl ulja
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 100 g običnog brašna
  • 3 kašike pečenog susama
  • 1 kašika lanenog semena
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica morske soli
  • 300 g urde
  • 3 veća lista zelja
  • 3 veca lista blitve
  • po potrebi laneno seme za posipanje

Priprema:

Umutiti jaja, so, jogurt i ulje, pa dodati brašna i prašak za pecivo, takodje susam i lan.
Umutiti dok se svi sastojci dobro ne sjedine.

Nakon toga dodati urdu i sitno iseckano zelje i blitvu.

Lagano izmešati.

Peći u plehu za mafine/projice ili po želji u običnom plehu, na 200 stepeni dok mafini ne porumene.

Po želji, pre pečenja posuti lanenim semenom.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari