Izvinjenje Mekdonaldsa zbog reklame (VIDEO) 1

Kompanija Mekdonalds izvinila se javnosti zbog televizijske reklame u kojoj se eksploatiše žalost deteta za preminulim ocem, posle prigovora građana na društvenim mrežama širom sveta, javlja britanski Telegraf.

U Mekdonaldsovoj reklami prikazan je dečak koji pita majku o svom pokojnom ocu pokušavajući da utvrdi u čemu je sličan sa njim.

Zatim njih dvoje odlaze u Mekdonalds restoran u kome dečak naručuje riblje filete, posle čega mu majka kaže da je to bilo omiljeno jelo i njegovog oca. Gledaoci su na društvenim mrežama bili zgroženi takvom reklamom.

Ne vređam se lako, ali najnovija Mekdonaldsova reklama je cinična eksploatacija jedne teške i emotivne situacije i to sve radi promocije, napisao je na Tviteru jedan od gledalaca, dok je drugi poručio Mekdonaldsu da bi trebalo da se stidi. Izgubio sam oca kada sam bio dete i smatram da je najnovija Mekdonaldsova reklama odvratna i uvredljiva, napisao je taj
čovek.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=S1XM4INk8l8]

Vlasti nadležne za standarde u oglašavanju saopštile su da su dobile žalbe na reklamu i da će pažljivo sagledati da li ima osnova za istragu, preneo je Bi-Bi-Si. Osnivač humanitarne fondacije za pomoć deci koja su izgubila člana porodice, Šeli Gilbert, rekla je da je i njena organizacija primila brojne žalbe.

Mekdonalds je u reklami eksploatisao dečju tugu radi privlačenja mladih i roditelja, ali neuspešno, rekla je Gilbert za Dejli Mejl.

Međutim, jedan od portparola Mekdonaldsa rekao je Bi-Bi-Si da to nije bila njihova namera. Želeli smo da istaknemo ulogu koju Mekdonalds ima u svakodnevnom životu naših mušterija, kako u dobrim vremenima za njih, tako i u onim teškim, objasnio je portparol Mekdonaldsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari