Recept nedelje: Straćatela kolač s malinama 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Kolač napravljen od ovog testa ne može da ne uspe. Uvek je ukusan, sočan i mek. Topi se u ustima.

Naravno, bitno je da budete maštoviti. U tom slučaju možete napraviti bezbroj ukusnih kombinacija. Kao po običaju, kolač sam napravila od sastojaka koji su se našli u kuhinji. Iskombinovala sam: čokoladu, maline i narandžu.

Sastojci:

3 jajeta;

1 šolja šećera

1 kesica vanilin šećera

1 šolja jogurta

2/3 šolje ulja

1,5 šolja brašna

1 kašičica praška za pecivo

100 g rendane čokolade 

Sastojci za preliv:

1 šolja malina

1 oljuštena narandža

3-4 kašike šećera (ili po ukusu)

1 kašičica gustina

100 g rendane čokolade

Recept nedelje: Straćatela kolač s malinama 2

Priprema:

Jaja i šećer mutite dok smesa ne postane penasta. Potom dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Na kraju umešajte rendanu čokoladu. Kolač pecite u plehu koji ste zamastili ili obložili papirom za pečenje..

Koristite modlu prečnika oko 25 cm ili pleh dimenzija 20*30 cm. Kolač pecite u zagrejanoj pećnici 25 minuta na 150 stepeni. Dok se kolač peče, napravite preliv – izmiksajte maline i narandžu, dodajte šećer i gustin.

Kuvajte nekoliko minuta od momenta kada sos provri. Preko prohlađenog kolača sipajte mlak sos i pospite rendanom čokoladom

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari