Recept za sok od kajsija 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Kajsije – sočne, ukusne i mirisne. Kajsije obiluju vitaminom C i A, kalijumom, gvožđem, voćnim šećerima… Imaju malo kalorija. Od kajsija možete praviti razne poslastice i zimnicu.

Kajsije su vrlo ukusne kada se osuše i kao takve čuvaju za zimu. Ukoliko se tokom zime uželite kajsija, suve kajsije potopite u mlaku vodu i ostavite ih da odstoje dok ne apsorbuju dovoljnu količinu vode – dok ne nabubre. Ovom prilikom delim sa vama recept za gusti sok od kajsija.

Sastojci:

1,5 kg očišćenih kajsija

250 g šećera

2 l vode

Recept za sok od kajsija 2

Priprema:

Kajsije izblendirajte uz postepeno dodavanje vode. Sipajte u šerpu, dodajte šećer i ostatak vode. Sok od kajsija kuvajte oko pet minuta.

Količine vode i šećera možete korigovati u zavisnosti od toga da li volite gušći/slađi sok od kajsija ili ne. Gusti sok od kajsija sipajte u sterilisane flaše i stavite u dunst ili ga pasterizujte. Ukoliko ćete sok upotrebiti za par dana, nema potrebe da ga stavljate u dunst. U tom slučaju ga treba čuvati u frižideru. Prilikom služenja, sok možete dekorisati listovima matičnjaka.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari