Site name

Domaćica za vas i portal lista Danas svake subote preporučuju vam

Recept nedelje: Krem čorba od povrća

Krem čorba od povrća s može napraviti na više načina, ali i od različitih vrsta povrća. Možete kombinovati više vrsta povrća ili koristiti samo jednu vrstu - stvar ukusa i izbora.

Piše: Kristina Gašpar / Domaćica za vas

08. jul 2017. 08:05

Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Kremasta tesktura se dobija od skroba. Koji ćete skrob koristiti, na vama je da odlučite. Možete koristiti brašno, kukuruzni skrob, pirinač, krompir, pahuljice... Za ovu krem čorbu od povrća upotrebila sam zapršku - uprženo brašno.

Krem čorba od povrća, sastojci:

2-3 kašike ulja

1 ravna kašika brašna

4 šolje seckanog povrća*

5 šolja vode

začini po ukusu: so, biber, mešavina začina, đumbir, peršunov list, lovorov list

*možete koristiti povrće po izboru (koristila sam: kupus, karfiol, tikvicu, šargarepu, mladi luk, kukuriz i grašak)

Krem čorba od povrća, priprema:

Na vrelom ulju kratko propržite brašno, sipajte vodu i dodajte povrće. Čorbu kuvajte 15-tak minuta od momenta kada provri. Potom dodajte začine i kuvajte je još oko 5 minuta. Peršunov list možete dodati prilikom služenja ili zajedno sa začinima.

Ukoliko ste ljubitelj mesa, zajedno sa povrćem možete dodati komade pilećeg mesa.

 

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima. Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

povezane vesti

Recept nedelje: Keks torta sa makom

0

Piše: Kristina Gašpar / Domaćica za vas

Recept za gibanicu

0

Piše: Dijana Popović

Recept nedelje: Čorba od bundeve i dunje

0

Piše: Kristina Gašpar / Domaćica za vas

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.