Takmičenje snagatora na Zlatiboru 1

Matjaž Belšak iz Slovenije, najuspešniji je na takmičenu snagatora, koje je održano na Zlatiboru, a koje se boduje za svetsku Strongman Champions League.

Belšak je vodeći takmičar u generalnim plasmanu, dok su iza njega Kevin Fares (SAD) i prošlogodišnji pobednik Ajvars Smaugstelis (Letonija).

Atraktivno takmičenje najjačih ljudi na svetu, koje se na Zlatiboru priređuje drugi put, privuklo je veliku pažnju gostiju koji se odmaraju na toj planini, a glavni sudija bio je naš Ervin Katona, bivši svetski prvak u tom sportu i nosilac pet Ginisovih rekorda.
U vuči kamiona, podizanju automobila, nošenju rama s točkovima i drugim disciplinama, snagu je odmerilo 12 takmičara iz Finske, Rumunije, Bugarske, Velike Britanije, Španije, Austrije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor su bili domaćini takmičenja, koje je poslužilo i za internacionalnu promociju Zlatibora, a koje je mogla je da prati publika u stotinak zemalja, pošto je bio obezbeđen TV prenos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari