Kakve su jutarnje navike građana Srbije? 1Foto: FreeImages / Jean Scheijen

Dve trećine građana Srbije prvo se umije i opere zube kada se probudi, a svaki peti prvo počinje da kuva kafu, pokazuju rezultati istraživanja agencije Smart Plus Research u koje je Danas.rs imao uvid.

Svega 4,5 odsto ispitanika odgovorilo je da prvo popije kafu, 3,1 odsto kaže da zapali cigaretu čim se probudi, a 0,4 odsto prvo u ruke uzme da pročita novine.

Dok se spremaju za posao, fakultet ili školu, oko 40 ispitanika Smart Plus Research agencije reklo je da pije crnu kafu, svaki deseti instant kafu, a espreso oko tri odsto. S druge strane, svaki treći ispitanik rekao je da ne pije kafu ujutru.

Rezultati istraživanja ukazuju i da trećina građana Srbije uvek doručkuje kod kuće, nešto više od toga to učini ponekad, 20 odsto nema doručak kod kuće, a oko sedam odsto nikada i ne doručkuje.

Više od polovine ispitanika alarm ujutru odlaže samo jednom, dok 12 odsto nikada ni ne navija alarm. Kada je reč o pušačima, najviše njih uz jutarnju kafu popuši dve cigarete.

Pre nego što krenu na posao ili fakultet, jutarnji program na televiziji gleda svaki treći ispitanik, dok je polovina odgovorila odrično. Prema istraživanju agencije Smart Plus Research, najviše njih gleda jutarnji program na RTS (67,5 odsto), potom na Pinku (18,9 odsto) i Hepiju (7,7 odsto). Studio B u jutarnjim časovima reklo je da gleda 2,3 odsto, N1 1,9 odsto, RTV 1,8 odsto, Belami 1,5 odsto, a B92 0,7 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari