Nesvakidašnja pojava: Duga ispod brda 1Foto: Goran Petrović

Poznati sportski ribolovac iz Požarevca Goran Petrović koji svoje slobodno vreme provodi pecajući na rekama u Braničevskom okrugu, gde je više puta ulovio trofejne primerke riba, pokazao je da nije samo dobar pecaroš, već i izuzetan foto-reporter.

On je kamerom svoje Nokije hvatao zanimljive kadrove fotografišući razne pojave, događaje i zanimljive trenutke. Te svoje, gotovo umetničke, fotografije redovno je delio na društvenim mrežama izazivajući veliku pažnju pratioca, dobijajući od njih puno lajkova i pozitivnih komentara. Njegova najnovija fotografija koja je izazvala pažnju na društvenim mrežama je nesvakidašnja fotografija duge koja se protegla ispod brda, tik iznad njive sa kukuruzom.

Sam Petrović kaže da je tu fotografiju napravio minule subote, nakon nevremena koje je zahvatilo ceo okrug, posebno sam Dunav, kao i naselja pored njega.

– U subotu sam pecao na Dunavu kod Golubca, kada sam, negde oko tri sata popodne, primetio da se iznad reke gomilaju crni oblaci. Znao sam poučen ranijem iskustvom da se sprema „kijamet“, pa sam odmah počeo da se pakujem. Tek što sam se spakavao počeo je da duva jak vetar i da pada kiša. U poslednjem trenutku sklonio sam se u garažu mog prijatelja iz Donje Kruševice, kada je počeo da pada grad. Nevreme je trajalo jedno pola sata, i nakon tog vremena se smirilo i počelo je da se razvedrava, priča ovaj pecaroš-foto reporter i dodaje: “Kada je kiša stala ugledao sam nesvakidašnju pojavu. Pojavila se velika duga sa svim svojim raskošnim bojama, ali ne iznad reke ili na horizontu, već ispod brda, a iznad kukurizišta, tamo gde joj mesto nije. Malo sam bio zbunjen nesvakidašnjim prizorom, ali sam se brzo snašao i svojom „Nokijom“ slikao „nestašnu“ dugu, koja se otela kontroli.

On nam je obećao da će nam i  ubuduće kada napravi neku zanimljivu fotografiju poslati, a ako nam bude zanimljiva da je i objavimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari