Čamcima kroz kanjon Uvca 1

Novovarošani i njihovi gosti uživali su i ovog leta u lepotama kanjona Uvca. I ove godine, međutim, u isto vreme su plovile dve regate, a veselo je bilo i u Kokinom Brodu i u Radoinji.

Iako su najavljivali, organizatori radoinjske odnosno kokinobrodske tradicionalne manifestacije, ipak, nisu uspeli da se dogovore oko zajedničkog održavanja, a u duhu našeg mentaliteta, čamci su kao i prethodnih godina plovili u dve kolone. Obe regate su imale i sličan prateći program. Zvanična regata, u organizaciji TSC „Zlatar“, vožena je na Zlatarskom jezeru. Splavarilo se i par kilometara niže na Radoinjskom jezeru u organizaciji udruženja ljubitelja ove, najmanje od tri, hidroakumulacije u kanjonu Uvca. U lepotama Zlatarskog jezera uživalo je oko 400 regataša, koji su se u oko 35 plovila otisnuli sa plaže kod brane u Kokinom Brodu.

– Zadovoljni smo posetom. Deo regate su bile i popularne igre bez granica kod Vizitorskog centra, a ove godine smo imali i 12 ekipa u odbojci na pesku – kaže Rosa Jakovljević, direktorka Turističko sportskog centra „Zlatar“. Živo je bilo i u tridesetak čamaca na Radoinjskom jezeru. U Udruženju „Ljubitelji Radoinjskog jezera“ kažu da je među 300 učesnika regate bilo i mnogo novih lica. Kako se ne bi uznemiravali mladunci beloglavog supa koji su još u gnezdima, organizatori su čamce okrenuli na pola puta. A na plaži kod brane čekali su ih igre bez granica, trubači i ručak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari