Recept nedelje: Kompot od bresaka 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Za kompot od bresaka (za tri tegle od 720 ml) potrebno je:

sastojci:

breskve po potrebi (cca 1,2 kg bez koštica)
6 kašika šećera
voda po potrebi

Priprema:

Breskve složite u tegle. Ako su breskve veće, isecite ih na manje kriške kako bi ih stalo što više. Količinu vode ćete odrediti tako što ćete tegle napuniti vodom i odliti u šerpu. U vodu sipajte šećer i prokuvajte. Prelijte breskve. Zatvorite metalnim poklopcima i pasterizujte.

Pasterizacija zimnice u kućnim uslovima izgleda ovako:

Šerpu (u koju stanu tri tegle) obložite krpama, poređajte tegle, sipajte vrelu vodu, poklopite šerpom iste (ili slične veličine) i prokuvajte. Kada voda u teglama počne da struji, isključite ringlu.
Na isti način možete napraviti kompot od nekog drugog voća. Ovog puta nisam kinđurila tegle jer nisam imala vremena.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari