Vinske ture i odlična zabava 1

Manifestacija Vinski maraton se po prvi put organizuje u Srbiji i biće održana od 22. do 24. septembra na Paliću.

Jedna od najboljih vinskih regija će biti domaćin ove jedinstvene manifestacije, koja je namenjena svima koji žele da uživaju u prirodi, dobrom vinu, gastronomiji, trčanju, rekreaciji i dobroj zabavi, saopštavaju organizatori

Na Paliću se nalaze neke od najboljih vinarija u zemlji, tako da je, pored trčanja, rekreacije i odlične muzike, cilj ove manifestacije i da se posetioci upoznaju sa procesom proizvodnje izvanrednih vina, kao i da uživaju u njihovim ukusima uz odličnu domaću hranu. Tokom tri dana manifestacije, za sve posetioce pored Vinske trke (21,1 km) i Trke uživanja (6 km) kroz vinograde, biće organizovan i bogat zabavni program, interesantna takmičenja i vinske ture.

U okviru Degustacione zone predstaviće se vinarije učesnice Vinskog maratona, a posetioci će moći da degustiraju najbolja lokalna vina, sireve i gurmanske specijalitete. Takođe, biće održane i vinske radionice s temama: „Šta treba znati o vinu“, „Vinski bonton“, „Slaganje hrane i vina“, „Tipična vina iz okoline Palića i regiona“. Pripremaju se i zabavne trke u kotrljanju buradi i trke s punim čašama vina, a veseli Vinski brod će ploviti jezerom uz zvuke tamburice i degustaciju vina. Pobednike svih takmičenja koja se organizuju na Vinskom maratonu očekuju i zanimljive nagrade.

U subotu 23. septembra na svakih sat vremena će biti organizovane vinske ture, za koje će posetioci moći da se prijave na licu mesta. Pored degustacije najboljih vina, biće posluženi sirevi i voće. Posetioci će biti u prilici da obiđu vinariju Tonković, zatim vinariju Petra, ali i vinariju Mauer. Takođe, autentična vinarija Vinski dvor, koja se nalazi u selu Hajdukovo, će posetiocima u vinariji zanimljive arhitekture predstaviti i osobenu vinsku filozofiju. U nedelju 24. septembra, za sve posetioce biće organizovan i obilazak vinarije Zvonko Bogdan, jedne od najlepših i najmodernijih u Evropi, uz ručak na salašu te vinarije. Takođe, posetioci će moći da idu i na Vinske piknike na Salašu Đorđević i Majkinom salašu, gde će se pored izvanredne domaće hrane, okrepiti vinima iz vinarija Petra i Tonković.

Besplatni koncerti

Na centralnoj bini kod Velike terase u subotu 23. septembra biće održani i sjajni besplatni koncerti Del Arno Benda, The Beatles tribute benda The Bestbeat i odličnog instrumentalnog benda Fish in oil, kao i subotičkog džez benda Iz principa. Detaljnije informacije o satnici i mestu polaska na vinske ture i piknike se mogu dobiti na sajtu www.vinskimaraton.rs. Pored Parka Palić i Turističke organizacije Srbije, značaj manifestacije su prepoznali i dali punu podršku Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari