Kokteli od piva Birra del Borgo sa karakterom 1

Oaza uživanja i opuštanja, restoran Sakura koji se izdvaja po poznatom šmeku istočnjačke tradicije i kvalitetu azijske kuhinje, u saradnji sa ekskluzivnim craft pivima Birra del Borgo, vrhunske proizvodnje i nesvakidašnjeg ukusa i arome, organizovala je trening za novinare.

Italijanski koktel majstor Giulio Pentenè, uspešno kombinujući tradicionalne ukuse i načine pripreme piva sa novim, neobičnim aromama, kreirao je originalne koktele sa intrigantnim pivima kao što je robusni ReAle, zlatna Duchessa, šarmantna Cortigiana i jak, ali balansiran pilsner My Antonia.

„Procvat pivske kulture rezultirao je brojnim vrhunskim craft proizvodima, pratećim gastronomskim užicima i naravno koktelima od piva, tako da sam p onosan što Birra del Borgo važi za kompaniju koja prati trendove i kreira potpuno nesvakidašnje i aromatične pivske stilove“ – rekao je Giulio Pentenè, italijanski koktel majstor i predstavnik craft piva Birra del Borgo, i dodao “Novi pivski kokteli predstavljaju hedonistički izazov i odlično dopunjuju glamuroznu koktel kartu u restoranu Sakura spajajući je sa modernim shvatanjem kulinarstva.“

Biljana Frlog, PR menažer restorana Sakura, izjavila je da je u svetu već uveliko zastupljen trend tzv. „kulture bara“, koji je naravno stigao i do nas. Zbog toga je posebna pažnja posvećena da kroz saradnju sa vodećim inostranim proizvođačima piva, restoran Sakura nastoji da uvek bude inovativan i svojim kupcima obezbedi inovativnu i raznovrsnu ponudu. „Giulio Pentenè, v irtuozni koktel majstor, razoružao je sve prisutne pivskim koktelima, zavodljivih mirisa sa intrigantnom notom koje ćete dugo pamtiti po tragu na nepcima,“ dodala je Biljana Frlog.

ReAle pivo, nastalo prema tradiciji India Pale Ale (piva sa velikom količinom hmelja, za duga putovanja iz Engleske u Indiju), ima specifičan i jak miris aromatizovanog američkog hmelja, agruma i bibera pri samom kraju. Duchessa, tradicionalno se uzgaja u regionalnom parku Monti della Ducchesa, ima pun voćni miris obogaćen laganim ukusom bibera. Cortigiana, nije obično pivo, već ekskluzivno italijansko Birra del Borgo pivo pravljeno baš za nežniji pol. Kao dama iz prošlosti, kurtizana koristi suptilno oružje zavođenja u osvajanju svačijeg nepca. Teško je odoleti njenom zavodljivom mirisu, gde se mešaju ukusi agruma i cveća, sa intrigantnom notom mirođije na kraju. My Antonia, iznenađujuće pivo u intenzitetu ukusa koji je istovremeno eksplozivan i uravnotežen, proglašeno je za najbolji svetski pilsner u kategoriji Strong lager za 2015. godinu i dobitnik je zlatne medalje na Rate Beer festivalu u Kaliforniji, na koji je pozvano samo 40 najboljih pivara sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari