Site name

Venčali se princ Filip Karađorđevic i Danica Marinković

U Sabornoj crkvi u Beogradu danas su se u prisustvu brojnih zvanica, venčali princ Filip Karađorđević i princeza Danica Marinković, ćerka srpskog slikara Milana Cileta Marinkovića.

4

Piše: Danas Online

Beograd 07. oktobar 2017. 18:58

Foto: FoNet / Marija Đorđević

Nakon veridbe koja je proslavljena u Londonu tokom leta, danas su izgovorili sudbonosno „da“ Filip (35) i Danican (31), drugi sin princa Aleksandra i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance i ćerka čuvenog srpskog slikara Cileta Marinkovića.

Venčanje je održano u Sabornoj crkvi u Beogradu, poglavar SPC, patrijarh Irinej je venčao prinčevski par, a svečanosti su prisustvovale brojne javne ličnosti.

Mlada je za jedan od najvažnijih dana u životu odabrala kreaciju Roksande Ilinčić, srpske dizajnerke koja živi i radi u Velikoj Britaniji, prenose mediji.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

VB

07. oktobar 2017.

Toliko uglednog sveta,pa i pravoslavaca a vencanje na Zadusnice?! Kad nam je volja,krsimo obicaje i kanone,a kad treba sesti i porazgovarati sa svetim ocem papom,onda se ne bojimo boga nego Rusa. Nesto sto je lepo i za radovanje,nama ce doneti trosak i konfuziju u ionako sludjenim glavama.

Janko

09. oktobar 2017.

Osim toga što je naveo VB, prisustvo osobe iz srpske reality show skupštine (slika 2) dodatno kvari utisak kod ljudi koji razmišljaju.

Dusan Spasic

09. oktobar 2017.

Sta trazi predsednica Skupstine na vencanju samozvane srpske aristokratije? Pa mi smo laicisticka drzava, da podsetim advokaticu Gojkovic? Nedostatak linije!

Public Enemy

10. oktobar 2017.

Koliko neukih komentara i neznanja. Venčanje je zaista bio veličanstven dogadjaj i možda jako važan za budućnost ove države. Prestolonaslednik Aleksandar II savršeno obavlja svoj posao monarha. Samo treba to da se i ozvaniči. Ne meša se u dnevnu politiku, nezavistan je. A značaj venčanja sa kumom prestolonaslednicom princezom Viktorijom je nemerljiv. Princ Filip je drugi po redu u nasleđu prestola a ako njegov stariji brat možda odustane on postaje kralj.