Site name

Svetski dan televizije

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 21. novembar za Svetski dan televizije Rezolucijom od 17. decembra 1996. godine.

Piše: B. C.

21. novembar 2017. 08:00

Svetski dan televizije

Foto: Pixabay / Free-Photos

Takva odluka doneta je zbog činjenice da je televizija glavni instrument u informisanju i uticaju na javno mnjenje, olakšava društvenu i kulturnu komunikaciju i podstiče saradnju i partnerstvo u svetu.

Poslednje studije na koja se pozivaju emiteri na današnji dan u svetu pokazuju da postoji trend povećanja poverenja u tradicionalne medije u Evropi i to zbog toga što se publika sve više pita u verodostojnost onoga što vide ili pročitaju na internetu. U 70 odsto od 33 anketirane zemlje, medijska publika ukazala je da postoji tendencija poverenja u televiziju, dok u 11 država ovaj medij uživa najveće poverenje građana.

Istraživanja pokazuju i da se reputacija tradicionalnih elektronskih medija pokazala otpornom u odnosu na društvene mreže i internet te da je na svim tržištima televizija na drugom mestu, posle informativnih magazina, po stepenu poverenja u odnosu na druge medije.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.