Nema ličnog razvoja bez kulture 1

Lični razvoj i kultura ne mogu jedno bez drugog, to je osnovni moto projekta Kulturan svet koji donosi jedan drugačiji sadržaj u Beogradu.

Projekat je zamišljen kao ciklus predavanja, na kojima će istaknuti pojedinci iz filozofije, umetnosti, psihologije i srodnih oblasti govoriti na različite životne teme. Jednostavnim jezikom i slikovitim primerima, univerzalne istine koje kultura nosi, primenjivaće se na svakodnevni život, kako bi publika bila inspirisana da, svako iz ugla koji mu se dopada, pronađe svoj put ličnog napretka.

Predavanja će, od sutra biti organizovana svakog drugog utorka, a prvi ciklus će se baviti temama: sreće, ljubavi i posla. Na svaku od tema govoriće po jedan predavač, među kojima su: komunikolog Zorica Tomić, grafički dizajner Slavimir Stojanović, neuropsihijatar Srđan Simić, filozof Goradana Medić Simić, psiholog Gordana Nikić i autorka regionalnog bloga „Čitaj knjigu“ Alis Pečarić Marić.

-Svi odgovori koji su nam potrebni, neko je već dao, proživeo, rekao ili proučio. Čuva ih umetnost, filozofija, psihologija, zapadna nauka i veštine Istoka stare hiljadama godina. Iako su svi odgovori u nama samima, podsticaj da ih pronađemo upravo leži u delima umetnika, naučnika, filozofa ili ljudi Istoka. Zato kroz njih želimo da publici ponudimo različite uglove gledanja da važne teme i da u svemu tome svi zajedno uživamo – ističe Milica Stojiljković, osnivač Centra za lični razvoj „Lepo mi je“, koji je, zajedno sa Centrom personalnog razvoja, organizator projekta.

Predavanja se organizuju u restoranu Lava Nova, koji se nalazi u Ulici Kneza Miloša 77, a karte se mogu rezervisati na sajtu www.lepomije.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari