Krili autora pesama jer je poginuo kao ljotićevac 1

Krili autora pesama jer je poginuo kao ljotićevac

Sporne pesme koje su se našle na programu svečane proslave Dana pobede nad fašizmom i uzburkale javnost, koja je u njima prepoznala koračnice Ljotićevih jedinica iz Drugog svetskog rata, teško da se mogu naći među poezijom Momčila Nastasijevića, kako to tvrde organizatori manifestacije i kako je, nezvanično, navedeno u scenariju koji je tročlana Vladina komisija izabrala kao najbolji.

Naslovna

14. maj 2021.
13. maj 2021.
12. maj 2021.
11. maj 2021.
13. maj 2021.
12. maj 2021.
11. maj 2021.
10. maj 2021.

Politika

Dijalog

Uvredljiv naziv "Firer" za Gorana Davidovića 13

Uvredljiv naziv „Firer“ za Gorana Davidovića

U dnevnom listu DANAS broj 8603 19. aprila 2021. na strani broj 11 objavljen je tekst pod naslovom Daško Milinović: Žrtva terora u rubrici Ličnost Danas. Potpisan autor teksta je Radovan Balać. Tekst je objavljen i na sajtu lista Danas: www.danas.rs

Društvo

Pod naprednjacima izgubili gledaoce i šest miliona evra 15

Pod naprednjacima izgubili gledaoce i šest miliona evra

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (PO DS) za Vojvodinu Nebojša Novaković, izjavio je da je Radio televizija Vojvodine (RTV) u prethodne četiri godine poslovala sa gubitkom od čak šest miliona evra.

Ekonomija

BBC News na srpskom

Svet

Život

Rekordan rast kapaciteta obnovljivih izvora energije u 2020. 23

Rekordan rast kapaciteta obnovljivih izvora energije u 2020.

Kapaciteti obnovljivih izvora, poput energije vetra i solarne energije su u 2020. zabeležili najveću stopu rasta u poslednje dve decenije i očekuje se da se ovaj trend nastavi i u godinama nakon pandemije, navodi se u novom Izveštaju o tržištu obnovljivih izvora energije koji je objavila Međunarodna agencija za energetiku (IEA) u utorak 11. maja.

Kultura

"Prvo lice jednine" Harukija Murakamija 25

„Prvo lice jednine“ Harukija Murakamija

Ljubitelji slavnog japanskog književnika Harukija Murakamija moći će da uživaju u njegovoj novoj knjizi "Prvo lice jednine" koju je s japanskog prevela Divna Glumac, a objavila Geopoetika.

Sport

Dodatak Nedelja

Podkast Danasa