Dve zvezde kompanije konmpanije Fiat Chrysler Automobiles beleže još jedan rekord: Panda ( vanvremenski bestseler brenda Fiat), vodeći model A klase u Evropi 2016. godine, sa udelom od gotovo 15%, što predstavlja rast od 1,4% u odnosu na 2015. godinu – kao i fabrika G. Vico di Pomigliano d’Arco, dobitnik nekoliko nagrada nakon kompletnog renoviranja koje je završeno 2011. godine, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Nijedan drugi automobil na metan u Evropi nije dostigao brojeve koje beleži Panda. Ona je bila prvi automobil na komprimovani prirodni gas u serijskoj proizvodnji, a u periodu od 2007. godine do danas i najprodavaniji automobil na metan u Evropi. Tokom istog perioda, drugoplasirano vozilo u istoj kategoriji bio je još jedan Fiat: Punto.

Panda koja postavlja rekord, dolazi u beloj Lounge verziji, koja će biti prikazana u posebnoj opremi. Opremljena sa 2-cilindarskim TwinAir Turbo Natural Power motorom, sa pogonom na benzin i metan, ona razvija 80 KS (59 kW), sa potrošnjom od 4,5 litara benzina, ili 3,1 kilograma metana (na 100 km vožnje u kombinovanom ciklusu), uz minimalnu emisiju CO2: 106 g/km za benzinsku i 85g/km za metansku verziju. U odnosu na benzin, metan smanjuje emisiju CO2 za 23 odsto, dok se emisija azotnih oksida smanjuje za 52 odsto.