Jelka Jovanovic

Analiza: Izgradnja hidroelektrana na Zapadnom Balkanu biće sve teža i rizičnija 4
11.08.2022. 14:06

Analiza: Izgradnja hidroelektrana na Zapadnom Balkanu biće sve teža i rizičnija

Projekte gradnje novih hidroelektrana u zemljama Zapadnog Balkana biće sve teže realizovati u budućnosti zbog kliamtskih promena, protivljenja javnosti i pravnih i finansijskih izazova, pri čemu ti projekti ili ne bi doprineli energetskoj sigurnosti ili nemaju dovoljno ekonomskog potencijala, navodi se u analizi nekoliko međunarodnih organizacija.
Er Srbija u julu postigla rekord u broju prevezenih putnika 6
08.08.2022. 11:37

Er Srbija u julu postigla rekord u broju prevezenih putnika

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija saopštio je danas da je tokom jula, preko matičnog aerodroma u Beogradu, kao i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu, prevezao više od 400.000 putnika u redovnom i čarter-saobraćaju, kao i da je to najviše prevezenih putnika u jednom mesecu od oktobra 2013. godine, od kada kompanija posluje pod tim imenom.
Rolingstonsi u Berlinu završili evropsku turneju 7
04.08.2022. 11:27

Rolingstonsi u Berlinu završili evropsku turneju

Rolingstonsi su završili svoju turneju "Šezdeset" (Sixty) sinoć koncertom u Berlinu gde su dirljivo odali počast pokojnom bubnjaru grupe Čarliju Votsu (Charlie Watts) koji je umro pre godinu dana u 80. godini. 
Konašenko: SAD umešane u ukrajinski sukob 9
02.08.2022. 16:50

Konašenko: SAD umešane u ukrajinski sukob

Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je danas da Vašington koordiniše ciljeve pre nego što višecevni raketni sistemi HIRMAS počnu da dejstvuju u Ukrajini, što "dokazuje da su Sjedinjene Države umešane u sukob, uprkos izjavama Bele kuće i Pentagona”.
Kombi Alana Forda krstari putevima 13
25.07.2022. 14:59

Kombi Alana Forda krstari putevima

Amel Bećirević iz Sanskog Mosta ponosni je vlasnik starog vatrogasnog kombija, proizvedenog sada već daleke 1979. godine, a svoga ljubimca originalno je ukrasio motivima iz Alana Forda, omiljenog stripa.

Naslovna strana

26. novembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.