EuroMillions draw machine

Getty Images

Pokloni za Novu godinu različite su vrednosti, ali jednom Britancu stigao je džekpot – i bukvalno.

On je na nacionalnoj lutriji u Velikoj Britaniji osvojio na lotou gotovo 115 miliona funti. Izvlačenje dobitaka Evromilioni organizovano je prvog dana 2019. godine.

Nacionalna lutrija je saopštila da je ovo četvrta po veličini osvojena suma u istoriji Velike Britanije, nakon niza velikih lutrijskih dobitaka poslednjih godina.

Još deset igrača lutrije iz Velike Britanije dobilo je „samo“ po milion funti.

Dobitni brojevi su bili 1, 8, 11, 25, 28, a srećke su ispali brojevi 4 i 6.

Upravo ove brojeve na svom tiketu imao je Britanac koji je tačno dobio 114.969.775,70 funti.

Pocepanim tiketom osvojili džekpot

U SAD izvučen džekpot vredan 1,6 milijardi dolara

Samo mesec dana ranije, organizatori lutrije morali su da isplate Endrju Klarka iz Bostona u Linkolnšajru dobitak od 76 miliona funti. On je pronašao srećku čak šest nedelja nakon izvlačenja. Ostala je u viziru njegovog kombija.

Najveća nagrada lutrije Evromilioni u Velikoj Britaniji u 2018. godini – i treća najveća loto nagrada svih vremena – bila je 121 miliona funti, koje je dobio anonimni građanin u aprilu.

Najveća nagrada za lutriju u britanskoj istoriji je džekpot Evromilioni u iznosu od 161 miliona funti, koji je osvojio par iz Škotske – Kris i Kolin Čips i Kolin Vir 2011. godine.

U avgustu 2012. Edrijan i Džilijan Bejford iz Hejverila u Safoku osvojili su više od 148 miliona funti.

EuroMillions se igra u devet zemalja – Velikoj Britaniji, Austriji, Belgiji, Francuskoj, Irskoj, Luksemburgu, Portugalu, Španiji i Švajcarskoj, a oni koji kupe srećke pokušavaju da dobiju deo džekpota.