Evropske integracije Srbije: Slonovi na putu

Ostavite komentar

 1. Mozda ova godina ili sledeca nece biti tako sjajna u pregovorima o ulasku Srbije u EU ali sve to uvek moze da se promeni.

  1. Šta je botovi?! List „Danas“ vam je ukinuo plusić i minusić pa sada morate pisati parole koje vam servira dežurni kordinator 😀 Inače, Srbija će ući u EU. Tamo negde 2816. godine.

 2. Postaje belodano da aktuelnog predsednika Srbije ne interesuje nikakakav ulazak u EU zbog toga sto bi uskladjivanjem pravosudja i slobode informisanja sa standardima u EU izgubio vlast za dva meseca. tako da mu i ulazak u EU i permanentna kriza na Kosovu sluze kao zvecke kojima pravi larmu da bi imao alibi da sto duze ostane na vlasti i , razume se, izvuce sve benefite sa svojom klikom a naudi onima koje patoloski mrzi. Srbima i Srbiji.

 3. Postaje belodano da aktuelnog predsednika Srbije ne interesuje nikakakav ulazak u EU zbog toga sto bi uskladjivanjem pravosudja i slobode informisanja sa standardima u EU izgubio vlast za dva meseca. Njemu je vazno da se to rasteze sto duze i da on deklarativno naglasava privrzenost EU kao politicki imperativ. Njemu i ulazak u EU i permanentna kriza na Kosovu sluze kao zvecke kojima pravi larmu da bi imao alibi da sto duze ostane na vlasti i , razume se, izvuce sve benefite sa svojom klikom a naudi do kraja onima koje patoloski mrzi. Srbima i Srbiji. Nadam se da mi, saobrazno demokratskim vrednostima necete uskratiti slobodu misljenja govora te da necete postati sigurna kuca jednoumlju.

  1. Tačno tako.
   Zanimljivo bi bilo da neko od predstavnika vlasti kaže šta će se dogoditi ako se odustane od puta u EU? Pošto oni neće, ja ću da dam neke poglede. Recimo da Srbija odustane, a sve države u okolini budu primljene u EU, uključujući i Kosovo.
   Srbija ostaje bez pristupnih fondova. Autoput se gradi kroz Rumuniju i Bugarsku i krajnji cilj je da se izbegne Srbija. Znači ostaje se bez sigurnih milion evra dnevno na ime putarina i raznih taksi. Anulira se bezcarinski sistem sa Srbijom. Sve to vodi ka inflaciji i težim životnim uslovima i na kraju dolazi do pobuna i cepanja Srbije na manje delove.
   Da nabrajam dalje ili će te sami da razmišljate napred?
   Ako tako krene ne očekujte nikakvu pomoć od Rusije i kine jer je srbija okružena NATO državama koje mogu vrlo lako da blokiraju svaki prolaz preko njihove teritorije.

 4. Teško mi je poverovati, da još neko ozbiljan, u EU, veruje, da, da je ovom režimu cilj, EU… Predpristupni fondovi, da…

  1. Ma poznato je njima sve to, nisu oni (u EU) kao što mi, tačnije bulumenta na vlasti, misli mutavi i diletanti (kako napisa juče jedna vajna komentatorka ovde). Čuj, diletanti, a vode ili predstavljaju najmoćnije zemlje sveta!? Što se tiče predpristupnih fondova tu se, koliko se da primetiti – a u odnosu na neke predhodne godine – stvari dosta menjaju i „slavine“ rapidno zavrću. Pa ko voli, nek’ izvoli.

 5. Kada Radikali pretvoreni u SNS ukradu program evropski nastrojenih stranaka i pokušaju da ga realizuju, onda se to završava debaklom. Debakl je doživela i politika prema Kosovu ali to gospodina Vučića ne dotiče. Izmisliće probleme i haos kako bi ostao na vlasti. Moj jedini predlog je da Vučića pokušaju da angažuju u Jugoslovenskom dramskom pozorištu ili Narodnom, mislim da će mu pristajati svaka uloga jer on je najbolji natruščik među glumcima.

Ostavite komentar

Singapur i medicina: Zašto je sve više kratkovidih 10

Singapur i medicina: Zašto je sve više kratkovidih

Getty Images Tokom 80-ih i 90-ih godina prošlog veka, roditelji u Singapuru su počeli da primećuju zabrinjavajuće promene kod dece. Generalno, život ove male, tropske nacije se u to vreme rapidno popravljao. Sve bolje obrazovanje je pre svega menjalo generaciju i otvaralo vrata prosperitetu, ali uz sve to, pojavio se i jedan manje pozitivan trend: […]

Naslovna strana

27. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.