Teri Džouns

Getty Images
Teri Džons je preminuo u 77. godini

Teri Džouns, zvezda čuvene humorističke serije Monti Pajton, preminuo je danas, saopštio je njegov agent.

„Duboko iznenađeni saopštavamo da je naš suprug i otac Teri Džouns preminuo.

„Teri je preminuo 21. januara 2020. uveče u 77. godini nakon duge, ekstremno hrabre borbe sa retkom vrstom demencije, FTD. I tokom te borbe, uvek je bio dobro raspoložen“, piše u saopštenju njegove porodice.

Uz njega je bila supruga Ana Soderstrom.

„Tokom poslednjih nekoliko dana, njegova supruga, deca, članovi porodice i mnogi bliski prijatelji stalno su provodili vreme s Terijem, dok je lagano odlazio. Svi smo izgubili milog, zabavnog, toplog, kreativnog i voljenog čoveka čija je beskompromisna individualnost, neumorni intelekt i izuzetan humor pružao zadovoljstvo milionima ljudi tokom šest decenija.

„Njegov rad u Monti Pajtonu, knjige, filmovi, televizijski programi, pesme i druga dela će zauvek živeti.

„Mi, njegova supruga Ana, deca Bil, Seli, Siri i ostali članovi porodice, želimo da zahvalimo divnim medicinskim radnicima i negovateljima koji su poslednjih nekoliko godina učinili ne samo podnošljivim, već često radosnim.

„Nadamo se da će ova bolest jednog dana u potpunosti biti iskorenjena. Molimo da se poštuje naša privatnost u ovim osetljivim trenucima i zahvalno smo što smo živeli s izuzetno talentovanim, razigranim i srećnim čovekom koji je živeo istinski autentičnim životom“, navodi porodica.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk