Beograd

Počele prijave za trku na pisti beogradskog aerodroma

Aerodrom Nikola Tesla Beograd, kao domaćin, Beogradski maraton kao organizator i Grad Beograd kao pokrovitelj najavili su BEG 5K Runway Run kao jedinstven događaj u celom regionu, od velikog značaja, kako za promociju grada Beograda kao turističke i sportske destinacije, tako i za sam aerodrom.

Osmi pokušaj prinudnog iseljenja u Mirijevu

U četvrtak 24. maj u 11.00 časova sudski izvršitelj će po osmi put pokušati da iseli Mirjanu iz njenog stana na Mirijevu, u ulici Zagrađe 2, saopštila je organizacija Za krov nad glavom.

Građani se pobunili zbog zatezne kamate

Oko dvadesetak građana ušlo je u petak oko 16 časova u ekspozituru Eurobanke na Terazijma, kako bi izrazili nezadovoljni načinom poslovanja te banke.

Sladoled po istoj recepturi već 73 godine (VIDEO)

Poslastičarnica Lion postoji u Beogradu još od 1945. godine, a a već 45 godina je na smeštena na Bulevaru kralja Aleksandra. Sladolede, neračunajući nove vrste, pripremaju po istoj recepturi već 73 godine i tradicionalni ukusi i danas se najbolje prodaju.

Za prijem u beogradske vrtiće oko 19.500 zahteva

Na sinoć završeni konkurs za mesto u beogradskim predškolskim ustanovama stiglo je oko 19.500 zahteva roditelja i staratelja za 7.512 slobodnih mesta, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gak:  Za predškolce 19.500 zahteva

Na konkurs za mesto u beogradskim predškolskim ustanovama stiglo je oko 19.500 zahteva roditelja i staratelja za 7.512 slobodnih mesta, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i istakao da je to 15 odsto zahteva manje u odnosu na prošlu godinu.