Beograd

„GSP predstava za zaposlene u propagandne svrhe“

Spekulacije o zatvaranju ogranka GSP „Centralni remont“ i preseljenju pogona „Zemun“, po oceni predstavnika SOS sindikata GSP „Beograd“ nisu osnovane, već su pokušaj rukovodstva i pojedinih sindikata da zaposlenima predstave svoju „borbu za opstanak i sprečavanje rasparčavanja GSP-a“.

Radojičić: Moskva uzor za ekološki način osvetljenja grada

Dolazak predsednika Putina, je poruka podrške politici Aleksandra Vučića i svima nama, ali i poruka celom svetu da ponovo postoji ravnoteža u svetskoj politici, rekao je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić gostujući na TV Studio B.

Radojičić: Fascinantan doček Vladimira Putina

Gradonačelnik Zoran Radojičić je izjavio da je doček ruskog predsednika Vladimira Putina ispred Hrama Svetog Save u Beogradu bio fascinantan, te da se kao prvi čovek srpske prestonice oseća ponosno jer je sve proteklo dostojanstveno, bez i jednog incidenta.

Kontrolisaće se i taksi udruženja

Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija Grada juče su privremeno oduzele još pet automobila od „divljih taksista”. Od početka akcije koja je pokrenuta krajem prošle godine, ukupno je oduzeto 21 vozilo nelegalnih taxi prevoznika, a kako je Komunalna policija najavila, uslediće i kontrole taxi udruženja.

Održana prve obuke za bibliotekare

U okviru projekta Digitalni građanin juče je u Narodnoj biblioteci Srbije održana prva u nizu mikrobit obuka za 45 zaposlenih iz 20 biblioteka u Srbiji.

Zabrana prodaje za više od 250.000 „divljih“ objekata

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Grad Beograd uputio Republičkom geodetskom zavodu zahtev za upis zabeležbe o zabrani prometa na bespravnim objektima na teritoriji grada Beograda.

Spomenici jesu novi, ali nisu istim ličnostima

Novi spomenici voždu Karađorđu, Vasi Čarapiću, Milunki Savić i vojvodi Stepi Stepanoviću koje opština Voždovac želi da postavi, nisu zamena za postojeće spomenike istim tim ličnostima kako je Danas ranije pisao, već zamena za spomenike neimenovanim partizanima koji se trenutno nalaze pred zgradom opštine.

Svetski prvaci u robotici posetili Naučno-tehnološki park

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i direktor kompanije „Festo Srbija” Ivan Zekavica ugostili su danas u prostorijama ove kompanije u Naučno-tehnološkom parku Beograd učenike srednje škole „Politehnika – škola za nove tehnologije”, pobednike svetskog prvenstva u edukativnoj robotici u Šangaju.