Beograd

Građani ljuti jer su im aktivisti SNS uklonili klupe

Stanovnici naselja Stepa Stepanović ljuti su i pripremaju peticiju zbog toga što je, kako navode, mesni odbor Srpske napredne stranke uklonio nekoliko klupa za sedenje radi održavanja stranačkih skupova na tom prostoru.

Radojičić: Unapređenje saradnje mladih lidera Srbije i Rusije

Konferencija mladih lidera Srbije i Rusije povodom 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dva naroda veoma je važan skup, gde mladi imaju priliku da na radnim sastancuma razmenjuju znanja i iskustva, poručio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

„Dani slobode“ od 19. oktobra do 1. novembra

Grad Beograd će ove godine prvi put obeležiti dva važna datuma, Dan oslobođenja u Prvom i Drugom svetskom ratu, manifestacijom „Dani slobode”, koja će biti održana od 19. oktobra do 1. novembra, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović za TV Prva.

Opštinske vlasti neme, investitor odsutan, a stanari se useljavaju

Prvi stanari već se useljavaju u nelegalno izgrađenu višespratnicu u Rada Neimara na Lekinom Brdu, čije je rušenje naloženo još sredinom prošle godine, ali opštinske vlasti ne reaguju ni posle pisanja medija, a investitor je, čini se, nedostupan za pitanja.

Besplatna tematska šetnja na Novom groblju 21. oktobra

Besplatna tematska šetnja kroz dragocenu kulturno-istorijsku i umetničku riznicu Novog groblja u Beogradu – Muzeja pod otvorenim nebom održaće se u nedelju 21. oktobra 2018. godine sa početkom u 11:00 časova.

Vesić: Lakše ćemo se boriti protiv bespravne gradnje

Izmene i dopune Zakona o ozakonjenju uvode čitav niz izmena koje će nam omogućiti da se lakše borimo protiv bespravne gradnje, poručio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući sinoć u emisiji OKO na RTS-u.

Radojičić : Dogovorena saradnja u oblasti kulturne razmene sa Skopljem

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojiičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević razgovarali su danas, na marginama Samita gradonačelnika 16+1, sa gradonačelnikom Skoplja Petreom Šilegovim o urbanizmu i komunalnim delatnostima, kao i o saradnji u oblasti kulture i privrede.