Beograd

Vožnja u gradskom prevozu za dinar

U cilju promocije plaćanja gradskog prevoza platnim karticama, za putnike u beogradskim autobusima, tramvajima i trolejbusima od danas do 15. septembra će biti obezbeđen svojevrstan popust.

Više od 59 sati besplatnog muzičkog programa

Ostalo je još šest dana do početka šesnaestog izdanja najposećenijeg festivala u jugoistočnoj Evropi, Belgrade Beer Festa, koji se održava od 15. do 19. avgusta na Ušću. Organizatori su se i ove godine pobrinuli da festivalskim sadržajima privuku ne samo domaće, već i strane goste.

Autobus 707 kasnio više od dva sata

Autobus 707, na liniji Zeleni venac – Zemun polje, nije saobraćao više od dva sata požalili su se građani, korisnici GSP-a, našoj redakciji.

Počeo inspekcijski nadzor osnovnih i srednjih škola

Gradski Sekretarijat za inspekcijske poslove započeo je nadzor osnovnih i srednjih škola u centralnim gradskim opštinama, u kome kontroliše čistoću i urednost spoljnih delova zgrada i školskih dvorišta, saopšteno je danas iz gradske uprave.

Pokušaj kriminalizacije solidarnih protesta

Policija sa opštine Zvezdara početkom nedelje pozvala je na razgovor aktivistu Združene akcije Krov nad glavom Miloša Injca prvenstveno u svojstvu građanina, da bi on neposredno nakon dolaska u policijsku stanicu saznao da je njegov status promenjen u osumnjičenog da je počinio krivično delo ometanja službenog lica u vršenju dužnosti.

Defile brodova i zabavni program

Turistička organizacija Beograda najavljuje sugrađanima i gostima da će se ovogodišnji 14. Beogradski karneval brodova održati u subotu, 25. avgusta, od 17 do 23 časa, na potezu od Brankovog mosta do mosta Gazela.

Gradonačelnik Beograda o projektima s Kinezima

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je danas u Palati „Srbija” sa delegacijom kineske provincije Fuđen o mnogim projektima koji se zajednički sprovode u našem glavnom gradu.

Nastupaju Repetitor i Ana Ćurčin

Na Beer Garden koji će se održati u petak i subotu u letnjoj bašti SubBeernog centra na makiškoj strani Ade Ciganlije, 10. avgusta posetioce očekuje bend Repetitior, dok će 11. avgusta nastupiti Ana Ćurčin sa bendom The Changes kao i Sana Garić, najavljuju organizatori.