Foto: Opština Stari grad

Gradska opština Stari grad će biti potpisnica „Berlinskog poziva za akciju“, kojim se političari i donosioci odluka obavezuju da u svom delovanju veću pažnju posvete kulturi i istorijskoj baštini i apliciraće za poziciju pridružene članice međunarodne organizacije „Evropa Nostra“.

To je dogovoreno na sinoćnjem sastanku predstavnika opštine Stari grad i generalne sekretarke „Evropa Nostre“ Sneške Kvadlih Mihailović.

Na konstruktivnom sastanku je bilo reči o problemima i šteti koju bi izgradnja žičare na Kalemegdanu donela Beogradu, navodi se u saopštenju.

„Za razliku od predstavnika korumpirane, bahate i nestručne gradske vlasti, naš osnovni princip političkog delovanja jeste stalna komunikacija sa građanima i sa stručnjacima. Zbog toga 16. juna organizujemo referendum, na kome ćemo pitati stanovnike Starog grada jesu li za realizaciju radova koji suštinski menjaju način života i izgled starog gradskog jezgra i zbog toga ostvarujemo kontinuiranu komunikaciju sa predstavnicima stručnih udruženja“, istakao je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

„Evropa Nostra“ je pan-evropska mreža za zaštitu nasleđa, koju čini 250 nevladinih organizacija, 150 partnerskih društava i 1500 pojedinaca iz više od 50 evropskih država, sa zajedničkim ciljem očuvanja nasleđa celokupnog kontinenta, navodi se u saopštenju opštine Stari grad.

 

 

Povezani tekstovi