Jubilarni četrdeseti Međunarodni „Beli kros u atletici“ održaće se 28. januara na Košutnjaku. Prema najavama učestvovaće oko 300 takmičara iz dvanaest zemalja, a promotori ovogodišnjeg krosa i njegovi šampioni su Olivera Jevtić i Slavko Kuzmanović.
Ove godine održaće se trke za juniore, seniore, veterane, pripadnike vojske i policije, decu i omladinu i rekreativce. Učešće su do sada potvrdili trkači iz Ukrajine, Portugala, Moldavije, Turske, Mađarske, Poljske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Biće uručeno 86 medalja, 13 pehara i 111 poklona. Za prvo mesto novčana nagrada je 1.000 evra, drugo 800, treće 600, četvrto 400, peto 300, dok će osvajač šestog mesta dobiti 200 evra.
Pokrovitelji 40. međunarodnog „Belog krosa u atletici“ su Sekretarijat za sport i omladinu, Uprava za sport, Evropska atletska asocijacija, Privredna banka Beograda i Sportski savez Srbije. Organizatori krosa su: Atletski klub „21. maj“, Atletski savez Srbije, Atletski savez Beograda, Atletski klub „MVP Partizan“, Asocijacija „Sport za sve“ i Sportski savez Rakovice.