Foto: Beograd/Facebook

Mladenović je podsetio da Beogradska zima u srpskoj prestonici traje od 1. decembra i da je do sada je realizovan veliki broj koncerata.

Sinoć je održana i generalna proba za doček Nove godine, a pre toga i sjajan koncert na Sava promenadi. Posećenost svih dešavanja je veoma velika, Beograđani su zainteresovani, a
naročito interesovanje pokazuju stranci koji izgleda nisu navikli na tako veliki broj dešavanja svakodnevno i to na različitim lokacijama – istakao je Mladenović i dodao da su programi organizovani na način da zainteresuju sve uzraste.

Prema njegovim rečima, večeras u Centru „Sava“ je koncert Otmeno koji je besplatan, a na glavnoj bini su grupa Balkanika, Riblja čorba i Aca Lukas.

Veliki je broj stranaca u Beograda, naša ideja je i bila da ih raznim programima i privučemo. Beograd je poznat po dobrom provodu, ali i bezbednosti, što je veoma važno. Oni su ovde dobrodošli i sigurno je da to i osećaju jer ima mnogo onih koji se vraćaju u naš grad, a ima i mnogo novih
turista.

Produžićemo ovo praznično raspoloženje tako što ćemo i u januaru imati atraktivne programe – naglasio je Mladenović. Kako je naveo, 1. januara se organizuje tradicionalna manifestacija Ulica otvorenog srca, koja se osim centralnog događaja u Svetogorskoj ulici organizuje i na teritorijama
drugih opština u Beogradu.

U dogovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Hramom Svetog Save i opštinom Vračar ove godine organizujemo i Božićno seoce ispred tog hrama od 4. do 28. januara. Na taj način ćemo obeležiti sve važne praznike u januaru.

Svakodnevno će u popodnevnim satima biti organizovani različiti programi koji su uglavnom namenjeni deci. Tako očekujemo da će stranci koji su u Beograd došli zbog dočeka i produžiti svoj boravak – istakao je Mladenović a objavljuje Beoinfo.