Vesić: Beograd živi od turizma 1Foto: Grad Beograd (Arhiva)

On je naveo da je u 2017. godini Beograd od turizma ostvario prihod od 800 miliona evra, a da će 2018. biti uspešnija, jer smo poslednjeg dana septembra imali veći broj stranih turista za oko 12 odsto, veći devizni priliv za 13 odsto i veći broj noćenja za 14 procenata.

U hotelima u Beogradu imamo oko 35.000 mesta, i ti kapaciteti u vreme dočeka Nove godine su bili popunjeni, ali procena turističke organizacije je da postoji bar još dva puta toliko neprijavljenih objekata, tako da je u gradu bilo mnogo više turista, rekao je Vesić za TV Hepi.

On je naveo da je tokom 2018. najviše bilo turista iz Turske, Kine, Nemačke, Hrvatske i Grčke. Vesić je istakao da Beograd živi od turizma, koji je najbrže rastuća privredna grana, i zbog toga mora da se ulaže u turističke događaje, kao što je doček Nove godine. Za nas je važno što se u Beograd vrati više od 40 odsto turista, što znači da su bili zadovoljni. Ono što je važno i zbog čega se turisti opredeljuju da dođu u neki grad je bezbednost, a Beograd je veoma bezbedan i treba da sačuvamo taj imidž, kazao je Vesić.