Gradsko udruženje „Ulice za bicikliste“ je saopštilo da su ih kod Mosta na Adi sačekali predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Nenad Bajić, iz Direkcije, ponudio je objašnjenje za to što liftovi ne rade – „uglavnom zbog proceduralnih pitanja i obezbeđivanja samih liftova“, piše u saopštenju Udruženja.

„Imajući u vidu neophodnost povećanja broja biciklista u Beogradu kao alterantivne varijante prevoza, kao i činjenicu da liftovi nisu u funkciji već skoro šest godina, a potpuno su ispravni, opšti zaključak je da bi nadležni iz Grada Beograda morali da nađu rešenje“, ukazalo je Udruženje „Ulice za bicikliste“ koje pozdravlja večerašnji kontakt s predstavnikom gradske vlasti.

Udruženje dodaje da „smatra da se za problem moraju ponuditi rešenja što pre, jer je očigledno da su probijeni razumni rokovi za puštanje liftova u rad“.

Biciklisti očekuju da se na nivou Grada donese odluka o finansiraju obezbeđivanja liftova na mostu, video-nadzora kompletnog mosta i finansiranje rukovaoca liftova do idućeg proleća.