Cisterne s vodom na šest lokacija u Beogradu, visoke temperature i narednih dana 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić saopštio je da je Grad Beograd uveo nove mere predostrožnosti povodom predstojećih visokih temperatura u glavnom gradu. 

– Uveli smo nove mere predostrožnosti zbog visokih temperatura koje nas očekuju u narednih nekoliko dana, od utorka, 22. juna do petka, 25. juna. Grad Beograd postavlja cisterne s pijaćom vodom na šest lokacija u gradu. Pored toga, mere se odnose i na organizaciju procesa rada zaposlenih u javnim preduzećima koji rade na otvorenom, kako bi u najtoplijem delu dana imali pauzu za osveženje – rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Cisterne s pijaćom vodom će se od danas nalaziti na Trgu republike – TC „Staklenac”, Beogradskom sajmu, u smeru ka Čukarici, na Zelenom vencu, kod Vukovog spomenika, kod Opštine Novi Beograd, odnosno kod kružnog toka, uz zgradu Opštine, i u Zemunu, kod okretnice javnog gradskog prevoza, na kraju Ulice cara Dušana.

Cisterne će se nalaziti na pomenutim lokacijama 22, 23, 24. i 25. juna, od 8 do 20 časova, istakao je Radojičić.

– Dodao bih da smo, takođe, pomerili i uobičajeno vreme pranja ulica tokom ovih toplih dana koji slede. U najtoplijim delovima dana ulice će biti osvežavane, kako bismo ublažili efekte izuzetno visokih temperatura – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Radojičić je posebno apelovao na Beograđane i pozvao ih da dodatno budu oprezni budući da su ponovo otvorena beogradska kupališta na kojima se očekuje veliki broj posetilaca.

– Takođe, pozivam građane i da provere ispravnost svojih uređaja za klimatizaciju, jer smo, nažalost, u poslednje vreme bili svedoci nekoliko požara u našem glavnom gradu. Juče je došlo do požara koji je prouzrokovao neispravni klima-uređaj u stambenoj zgradi u gradskoj opštini Zvezdara, a u prethodnom periodu i u Ulici Stanoja Glavaša, kao i na Novom Beogradu, u Bulevaru Milutina Milankovića. Na sreću, u ovim požarima nije bilo povređenih. Dva vatrogasca su zbog dehidratacije nakon gašenja požara na Zvezdari primljeni u bolnicu, ali su sada u stabilnom stanju.  Zbog svega ovoga još jednom apelujem na sve građane da zbog svoje bezbednosti i zdravlja povećanom opreznošću i odgovornošću učinimo sve kako bismo maksimalno umanjili šanse da se ovakve situacije događaju u budućnosti – zaključio je gradonačelnik Beograda.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.