Oni navode da „činjenice govore samo to da su petorica odbornika DJB napustila tu organizaciju nezadovoljni njenim radom i ogorčeni obmanama kojima se služi Saša Radulović, a da je jedan od njih preuzeo učešće u opštinskoj upravi na mestu većnika“.

-Želimo da istaknemo da su u opštinskom Veću nakon toga ostala upražnjena još dva mesta (sada ima devet članova, a po opštinskom Statutu treba da ih bude ukupno 11), pa nikako ne stoji Radulovićeva tvrdnja da smo na taj način povećali troškove, već naprotiv – po tom osnovu se i dalje štedi novac.

DJB u svom traljavom pokušaju da pronađe „rupu na saksiji“ potpuno neodgovorno izmišlja i visinu plate članova Veća pa uporno govori o nekakvih dve hiljade evra (?!), a istina je da ovi opštinski činovnici primaju 91.851 dinar neto ili u bruto iznosu sa porezima 131.028 dinara“, navode Čuvari Starog grada.

U saopštenju se navodi da bi „Radulović i DJB zato umesto praznih priča trebalo da objasne građanima na Starom gradu, ali i svim Beograđanima, nekoliko stvari“.

– Prvo, zašto se oni u jedine dve gradske opštine u kojima na vlasti nije SNS, Starom gradu i Novom Beogradu, nalaze u opoziciji na istoj strani sa naprednjacima. Drugo, zbog čega su u opštini Stari grad odbili dogovor sa grupom građana Čuvari Starog grada, iako je predsednik opštine Marko Bastać prihvatio njihove uslove za saradnju.

Treće, zašto su u opštini Savski venac opstruisali dogovor i omogućili da SNS formira većinu. Četvrto, sećaju li se da je u opštini Vračar zbog njihovog odugovlačenja i izmišljanja 101 strategije, od kojih je najvažnija bila ona na kom spratu će da sedi kafe kuvarica, na kraju takođe vlast uzela Srpska napredna stranka – navodi se u saopštenju i naglašava da Čuvari Starog grada „smatraju da je svako dalje prepucavanje na ovu temu sa DJB potpuno besmisleno i uzaludno“.
 

Bastać: Ko treba da se stidi

Na optužbe iz DJB da „Bastać i Šapić potiču iz Đilasove i Tadićeve škole DS-a“, Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad, reako je kratko za Danas: „Za razliku od gospodina Saše Radulovića, za koga svi znamo da je u politiku ušao na velika vrata kao ministar u vladi Aleksandra Vučića, pa se on možda danas toga stidi, ja se ne stidim ni Đilasa ni Tadića. Toliko na tu temu“.