Kako se navodi na sajtu Evropske mreže za borbu protiv korupcije i prevare u zdravstvu (EHFCN), „Doktori protiv korupcije“ imaju dugu listu uspešnih razotkrivanja skandala vezanih za korupciju u Srbiji. U obrazloženju nagrade, predsednik EHFCN Paul Vinke je izjavio da „Doktori protiv korupcije“ u potpunosti zaslužuju nagradu za „svoju hrabrost, rešenost i upornost u obelodanjivanju korupcije u sistemu zdravstvene zaštite kao i za sistematsku borbu protiv nje“.

Predsednica „Doktora protiv korupcije“ Dragana Jovanović rekla je za naš list da je počastvovana nagradom koju je ovo udruženje dobilo, kao i da ona predstavlja podstrek za dalju borbu protiv korupcije.

– Nagradu nismo očekivali jer predstavlja dvostruki presedan. Prvo, ona se dodeljuje samo u okviru zemalja članica Evropske unije, a drugo, dobitnici su uvek institucije i pojedinci, a ne nevladine organizacije – istakla je Jovanović. Ona je dodala da „Doktori protiv korupcije“ postoje godinu i po dana, a da priznanje koje su dobili daje podsticaj svim ljudima koji isto razmišljaju, kao i potvrdu da borba protiv korupcije nije uzaludna.

Nagrada „Doktorima protiv korupcije“ biće svečano uručena danas u Krakovu, na godišnjoj konferenciji EHFCN.