Pesme Miroslava Antića, Ljubivoja Ršumovića, Pere Zubca, Milovana Danojlića, samo su neki od stihova koji su mogu pročitati ali i čuti u interpretaciji samih pesnika u ovoj Maloj biblioteci na internetu. Tu je i Knjiga o Nikoli Tesli koju je priredio Duško Radović, a ilustrovao Dušan Petričić.

– Ceo projekat je zasnovan na ideji da srpsku književnost učinimo dostupnom deci u Srbiji i inostranstvu. U današnje vreme moderne tehnologije, polako se stvara generacija dece „intelektualnih invalida“. Ako ovim projektom doprinesemo većoj popularizaciji knjige onda smo uspeli – rekao je Vuk Hamović, jedan od osnivača ovog projekta.

Osim dela naših stvaralaca, korisnicima sajta su na raspolaganju i dela svetske književnosti poput dela Šekspira. Mala biblioteka je prilagođena svim dečjim uzrastima, a sastavljena je od elektronskih i zvučnih knjiga, pesama, slikovnica, pozorišnih predstava i igara. Jučerašnjoj promociji prisustvovao je i engleski scenarista Timoti Bajford koji je režirao čuvenu dečju emisiju „Na slovo, na slovo“.