Foto: Beoinfo

Proteklih godina pokazali smo da su stvari koje radimo u glavnom gradu u skladu sa dogovorom s građanima. Slušamo njihove sugestije i komentare, a naredne nedelje krenućemo u veliku kampanju i uključićemo sugrađane i sve beogradske opštine u odlučivanje, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, građani će glasati za projekte i šta bi želeli da se uradi u njihovom komšiluku.

Naredne godine za tu svrhu izdvojićemo 200 miliona dinara iz gradskog budžeta, opštine će izdvajati deset miliona, a biće realizovani projekti koji budu dobili najviše glasova, najavio je Mali.

Gradonačelnik Beograda je govorio i o dva ogromna infrastrukturna projekta u gradu, vredna 450 miliona evra – projektu prerade i odlaganja otpadnih voda iz centralnog gradskog područja i projektu izgradnje toplovoda Obrenovac – Novi Beograd.

Za te projekte su juče u Budimpešti potpisani sporazum i ugovor sa kineskim partnerima, a ako se na to doda i projekat za preradu komunalnog otpada i sređivanje deponije u Vinči, vredan 300 miliona evra, ukupne investicije u zdraviji, kvalitetniji život u Beogradu iznosiće 750 miliona evra, precizirao je Mali.