Foto: Beoinfo

Treću godinu zaredom se u Beogradu organizuje ovaj divan događaj, podsetio je vršilac dužnosti Sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

On je, na konferenciji za novinare u hotelu „Mercure Belgrade Excelsior”, istakao da će grad nastaviti da podržava sve događaje koje u prestonicu Srbije donose druge kulture i tradicije.

– Posebno kada se, kao u ovom slučaju, prezentuje kultura nama bliskog naroda. Takođe, komunalni sistem Beograda uvek će biti tu da podrži realizaciju događaja koji su, pre svega, besplatni. Ovaj događaj je i dobar primer saradnje privrednih komora, turističkih organizacija i organizatora sa komunalnim sistemom Beograda – istakao je Glavaš i pozvao Beograđane i goste prestonice da za vikend posete manifestaciju „Grčki vikend”.

On je naveo da je Beograd postao prepoznatljiv po ovakvim i sličnim manifestacijama, kojih u prestonici ima više od 600 na otvorenom, i dodao da većina tih događaja predstavlja most između naših i sugrađana u regionu, kao i privrednih subjekata.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da „Grčki vikend” u Beogradu služi da se još bolje povežu naša dva naroda, kao i boljem predstavljanju turističke ponude Grčke, koja je nezaobilazna destinacija za većinu Beograđana.

Takođe, kako je istakao, Beograd preko Turističke organizacije Beograda bar jednom godišnje predstavlja svoju turističku ponudu u Solunu, koja će biti proširena i na neke druge grčke regione.

– Razmena u turizmu, kao i razmena u kulturi između Srbije i Grčke veoma je živa, a ovakvi i slični događaji doprinose proširenju te saradnje – zaključio je Popović.

Direktorka kancelarije Grčke nacionalne turističke organizacije Sofija Lazaridu je ukazala da će posetioci na Trgu republike moći da uživaju u autentičnoj grčkoj muzici i hrani, kao i da se informišu o turističkim destinacijama.

Ona je dodala da će se na ovogodišnjoj manifestaciji predstaviti grčke oblasti sa izuzetnom tradicojom, kulturom i bogatom hranom. Takođe je zahvalila Gradu Beogradu i Turističkoj organizaciji Beograda na podršci, kao i udruženju „Internacionalno prijateljstvo” na organizaciji ovog događaja.

Događaju su prisustvovali potpredsednik Helenskog privrednog udruženja Vasilis Kakajotis, generalni direktor Veropulos grupe u Beogradu Mark Ernest Garofani i predsednica udruženja „Internacionalno prijateljstvo” Olivera Jovanović.