Foto: wikipedia

Svetogorska ulica, deo Makedonske i Skadarlija postaće u vreme „Ulice otvorenog srca“ centar humanitarnih aktivnosti našeg grada, pošto će manifestacija biti posvećena projektu „Doktori klovnovi”, najavio je član Gradskog veća Fadilj Eminović.

On je napomenuo da će „Ulica otvorenog srca“ biti održana u još nekoliko opština, a ujedno najavio Božićni koncert u Dečjem kulturnom centru u subotu 12. januara.

U pitanju su popularne novogodišnje i božićne pesme u izvođenju trenutno najaktuelnijih izvođača muzike za decu i dečijih horova. Istog dana u atrijumu DKC-a biće održan „Novogodišnji sajam – kreativne radionice za decu”. Deset dana kasnije 22. januara, povodom obeležavanja dana Svetog Save, biće upriličena manifestacija „Pojte i utrojte” koja će imati muzički i dramski segment. To je program namenjen organizovanim grupama dece iz beogradskih osnovnih škola– dodao je Eminović.

On je naglasio da je od 4. do 28. januara, u organizaciji Omladinskog pozorišta DADOV na platou ispred hrama Svetog Save, planirana realizacija oko 150 programa.

Eminović je istakao će deca i mladi do kraja januara na klizalištu na Trgu Nikole Pašića, pored besplatne škole klizanja, moći da uživaju u dečjim predstavama, nastupu dečijih horova, koncertima, maskenbalu, ali i nastupu mađioničara.

Crveni nos za pomoć bolesnoj deci

– Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa tokom trajanja manifestacije „Ulica otvorenog srca“ svi će imati priliku da postanu deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vreća osmeh na lice, rekao je Eminović i nagovestio da će manifestaciji prisustvovati specijalni gosti grada Beograda, kojima će biti uručeno „Srce Beograda“.

Povezani tekstovi