Foto: Narodna stranka

Jovanović naglašava da bi Vesić tamo našao podatak da je zato javni dug Srbije od 2012. godine porastao sa 15 milijardi evra na 24 milijarde. 

On podseća da Goran Vesić govori da borbom protiv divlje gradnje finansira škole i obdaništa.

„O kojim školama i obdaništima Vesić priča? Za vreme njegovog mandata, izgradio je nula mostova, jednu školu i nula vrtića. Ako je to merilo njegove uspešnosti u borbi protiv divlje gradnje, jasno je da on po tom pitanju nije ništa uradio“, upitao je potpredsednik Narodne stranke.

Vesić je još 2015. godine, prilikom stupanja na snagu novog Zakona o ozakonjenju objekata, izjavljvao da je divljoj gradnji u Beogradu odzvonilo. Danas je 2018. godina, a on ponavlja istu priču, navodi Jovanović i dodaje.

„Vesić i dalje ne odgovara na dva jednostavna pitanja koja sam mu postavio – koliko je krivičnih prijava grad podneo protiv divlje gradnje i koliko je bespravnih objekata iz svoje nadležnosti srušio, od stupanja na snagu novog zakon,“ izjavio je Jovanović.

On je naveo da iz svih ovih razloga Goranu Vesiću postavlja sada pojednostavljeno pitanje.

„Gospodine Vesiću, zašto ništa niste učinili protiv divlje gradnje od kada ste na vlasti u Beogradu?“ upitao je Jovanović.